Az intézmény fenntartója:

Családi istentisztelet 2018. szeptember 16.

Ebben a tanévben az általános iskola péntek reggeli áhítatain református egyházunk ünnepköreivel ismerkedhetünk meg. Így haladunk majd a reformáció hónapjától egészen pünkösd haváig. Szeptemberben a jubileumi 25. tanévünkhöz kapcsolódva az ÚTMUTATÁS a központi üzenet.

Indulj az úton, előre nézz,
Nem tántoríthat ezernyi vész.
Életed útját végig kell járni,
És az út végén Jézus fog várni.

A családi istentiszteleten a 4. b osztály szolgált Magyar Péterné vezetésével. Isten Igéjét Komádi Róbert intézményi lelkész hirdette a Zsoltárok könyve 37,5 alapján. "Hagyd az Úrra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik".


Galéria
BővebbenÉtkezési befizetési rend 2018/2019-as tanév I. félév


MegtekintKedves Szülők!

2018. szeptember 10-től
iskolalátogatási igazolás kiadása és diákigazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés
szerdánként 8 és 16 óra között
lehetséges a titkárságon

Tisztelt Látogató!

2018 szeptemberétől iskolánkban megszűnt az ÖSD nyelvvizsgáztatás.
További információért kérjük keresse fel az Osztrák Intézetet:
www.budapest.oesterreichinstitut.hu


IGAZOLÁS-FELMENTÉS
HETI KÉT TESTNEVELÉS ÓRA ALÓL
Letölthető dokumentum

Kimagasló eredmény

Illés Márta, iskolánk 5.a osztályos tanulója a magyarországi ifjúsági pályázat 1. helyezése után, a hollandiai nemzetközi ifjúsági vertcsipke világbajnokságon első díjat kapott az egyéni kategóriában.

Diákunknak ezúton is gratulálunk!


Oklevél


Tanévnyitó

A vasárnap délután tartott tanévnyitó istentiszteleten Apostoli köszöntést, majd fohászt mondott és igét hirdetett Komádi Róbert intézményi elnöklelkész. Lekciót és imádságot dr. Szabó Andrea és Marozsiné Suhari-Nagy Erzsébet mondtak.


KEOL cikk„Nem az elkülönülés, hanem az integráció a célunk”

a Kecskeméti Református Egyházközség Presbitériuma, mint a fenntartó legfőbb döntéshozó testülete az Igazgatótanács javaslatára, a nevelőtestület véleményét megismerve 2018. május 28-i ülésén a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatói feladatainak ellátására Tóth Attilát, a Kecskeméti Református Gimnázium tanárát bízta meg 2018. augusztus 1-től.


KEOL cikkTanári csendesnap Lakiteleken

Amikor mindenki azt gondolja, hogy körülöttünk szétesik minden, akkor van szükség a legnagyobb összefogásra, egymás erősítésére. Ebben mutattak példát a Kecskeméti Református Általános Iskola pedagógusai. Az elmúlt hónapok történései nem múltak el nyomtalanul. Mégis, amikor egységes kiállásra volt szükség, mindenki fel tudott sorakozni a közös ügy mögé a 2018. augusztus 24-én rendezett tanári csendes napon.


Bővebben...
KEOL cikk25 év – 25 km

A Kecskeméti Református Általános Iskola a 2018/2019-es tanévben ünnepli újraindításának 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból, 2018. szeptember 22-én gyalogtúrát szervezünk.Bővebben...

TANKÖNYVOSZTÁS - Minden általános iskolai tanuló részére

2018. augusztus 27-én (hétfő) 13-18-ig
2018. augusztus 28-án (kedd) 7-13-ig és14-18-ig
2018. augusztus 29-én (szerda) 14-18-ig

Kérdéseikkel forduljanak Farkas Dóra tankönyvfelelőshöz a
dorci.farkas@gmail.com e-mail címen.


Kedves Szülők!
Az általános iskola tanévnyitó istentisztelete
2018. szeptember 2. 15.00
órakor lesz.


15.Nemzetközi kórus verseny Bad Ischl 2018.május 2-6ig

A versenyre azért jelentkeztünk, mert szerettük volna magunkat egy nem ének tagozatos gyermekkarként nemzetközi mezőnyben is megmutatni, megmérettetni, megerősítést nyerni abban, hogy jó úton járunk kórushangzás, kórus éneklés terén.
A felkészülést 2017. novemberben kezdtük el. Péntekenként 14.30 tól-16.00ig voltak a kóruspróbák.
Kezdetben szólam próbák keretén belül tanulták meg a szólamok a verseny anyagát. A szólamok vetésforgóban váltották egymást. 2018.januártól a szólam próbákat felváltotta az összpróba alkalma.
A gyerekek lelkesen, nagy odaadással dolgoztak több mint féléven keresztül.
A Bad Ischlben 3 alkalommal adtunk koncertet. A minősítőn énekeltük el a verseny anyagunkat, majd két alkalommal baráti koncerteken örvendeztettük meg a hallgatóságot.
Így 3 különböző programmal készültünk, összesen 13 mű adta ki a műsorunkat! Egy teljes órát kitöltő koncert program minden gyermekkartól nagy teljesítmény, különösen normál tagozatos gyermekkórusnak igen nagy teljesítmény!
A gyerekek nagy lelkesedéssel, odaadással dolgoztak mindvégig. 2018.március 22-én részt vettünk a Kecskeméten megrendezett középiskolák Éneklő Ifjúságán, ahol Arany minősítésben részesültünk.
Bad Ischlben a minősítő hangversenyünkön nagy szakmai elismerést és kiváló minősítést kaptunk a nemzetközi zsűritől.
A minősítőn maximum 8 percet lehetett énekelni. A műsor választásánál fontos szempont volt az, hogy magyarok vagyunk. Ennek legméltóbb képviselete az volt, hogy Kodály Zoltántól énekeltünk 3 rövid darabot a Hét könnyű gyermekkar c. művéből: Jó gazdasszony, Ciróka, Héjja. Ezzel városunkat is képviseltük, Kecskemétet.
E mellé választottam egy könnyedebb, zongora kíséretes darabot, Ifj.Somorjai László: Trubadúrmollban.
Ez a mű különösen elnyerte a szakmai zsűri tetszését, egy kis rögtönzött workshoppal a holland férfi zsűritag olyan istrukciókkal dolgozott a gyerekekkel, ami a további éneklések során nagyon feldobta a mű karakterét.
Végül énekeltünk egy madrigált, Hans Leo Hassler: Tanzen und springen, amit német nyelven interpretáltunk megtisztelve a helyet, ahol voltunk.
A nemzetközi zsűri (olasz, német-holland és svéd ) tagjai kiemelte értékelésében a tiszta, egységes, kiművelt kórushangzást.
Bíztattak abban, hogy lépjünk ki a komfort zónánkból, legyünk egy kicsit elengedettebbek a színpadon. A baráti koncerteken más nemzet gyermek kórusaival együtt ismertettük meg műsorunkat a teltházas koncert terem hallgatóságával.
A Sola Fide gyermekkar barátokat is szerzett az út során. A gyerekek ismeretséget kötöttek az indonéz felnőtt kórussal, majd az orosz és koreai gyermekkarral is. Kottákat, email címet cseréltek.
Jó nyelvtudással könnyen ment az ismerkedés. Kottákat, email címet cseréltek.
Az 5 nap alatt kirándultunk is. A közeli Salzburgban énekeltünk a Dómban. Kodály Zoltán 150.genfi zsoltára csendült fel csodálatos környezetben. A dóm látogatói közönsége csodálattal hallgatott bennünket.
Mozart háza előtt rögtönzött koncerttel tisztelegtünk a mester nagysága, emléke előtt. Felcsendült Mozart: Tavasz várás c. dalának kórus feldolgozása, majd magyar szerzők műveivel ismertettük meg a turistákat. Bárdos Lajos: Hej igazítsad c. táncdallama, valamint egy zulu népdal: Siya hamba 3 szólamban felcsendülő vidám dallama nagy sikert aratott. A gyermekkar önfeledten rögtönzött öröm éneklése igazi élmény volt mindannyiunk számára.
Hazatérve Magyarországra május 29-én tanévzáró koncert keretén belül elevenítettük fel újra az 5 nap csodálatos élményeit a szülőknek, tantestületünknek, gyülekezetünknek.

Mindenért az Úr Istennek adunk hálát!
Soli Deo Glória!
Jámborné Márkus Emőke karnagy
2018.június 25.


Galéria

A Program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.