Piknik nap (2018)

ÖKO-hét (2018)

Az idei tanévben is megrendezésre került április utolsó hetében az ÖKO-hét. A hét célja, hogy tanórákon és délutánonként valamilyen formában felhívjuk a gyermekek figyelmét a környezetvédelemre és a környezettudatos gondolkodásra. Az osztályok újrahasznosított anyagokból készített kézműves munkákkal hívták fel a figyelmet a természet kincseire és annak megóvásának fontosságára. A hét minden napján az egészséges táplálkozásról szóló plakátokat olvasgathattak a diákok és szülők az iskola folyosóin.
A Konviktus dolgozói gyümölccsel töltött, teljes kiőrlésű öko-süteménnyel lepték meg a diákokat egy uzsonna alkalmával.
A természet szépségeibe és rejtett kincseibe Somodi Ferenc természetfotós által kaptunk betekintést. A rendhagyó környezetóra teljesen elvarázsolta a tanulókat és tanítókat egyaránt.
A 4. b osztály egy délutáni gyalogtúra keretében ellátogatott a Bácsvíz telephelyére, ahol betekintést kaptak Kecskemét város és a környező települések vízellátásához szükséges kulisszák rejtelmeibe.
Bízunk benne, hogy ezek az alkalmak megerősítik és elmélyítik a felnövekvő generációban a környezetünk iránti tudatos szemléletet.
Lakóné Dormán Boglárka


Galéria

SULI-BULI 2017

A tanév utolsó suli-buliját idén is a hetedikesek rendezték, mint mindig. Tibor bácsi (a 7.a osztály osztályfőnöke) minden negyedik évben már a suli-buli előtt egy héttel játéksorozatot indít....
Bővebben

Adventi kirándulás Grazba

2016. november 26-án kora hajnalban az általános iskola tanáraival, diákjaival és szüleikkel a színház előtt gyülekeztünk. 94 fős csoporttal utaztunk Grazba, hogy megnézzük, hogyan készül Ausztria második legnagyobb városa karácsony ünnepére...Bővebben
Galéria

728 tanuló kapott bizonyítványt

„...Mindenben hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra"- olvassuk az 1 Thessz 5,18. versében. A Bibliában minduntalan fel-felbukkan, újra és újra elénk kerül a figyelmeztetés: tartsuk számon az Úristen jótetteit, köszönjük meg ajándékait...


KEOL cikk


Kedves Szülők!


Kirándulást szervezünk
2015. június 19-én
Tihanyba, a Levendula Fesztiválra.


Bővebben
Családi nap

Az idén másodszorra hívta és várta az iskola a családokat ilyen alkalomra, amikor a gyerekek és szülők a maguk készítette süteményeket, finom ételeket és italokat, portékákat vagy éppen „szolgáltatásaikat" - például legoember összerakása, célbadobás,pedálos kisautóval kocsikázás, markoló megtekintése belülről, hajfonás készítése...


KEOL cikk


Macigyűjtés

A Kecskeméti Inner Wheel Kecskemét Egyesület adománygyűjtésben segítséget kérve kereste meg iskolánkat.
Arra kértük a diákokat, hogy hozzanak be egy olyan macit, amivel ők már nem játszanak, de szívesen odaadnák diáktársuknak, hogy örömet okozzanak neki. A macikat 2015. május 31-én, Kecskemét Főterén tartott Gyereknapon adományért lehet ”megvásárolni". A befolyt összegből az egyesület rászoruló diákok nyári táborozását támogatja.
A Kecskeméti Református Általános Iskola tanulói 153 mackóval járultak hozzá a jótékony célú gyűjtéshez. Nagyon köszönjük együttműködő támogatásukat!


Galéria


Advent Bécsben

"November közepétől karácsonyig Bécs legszebb terei varázslatos karácsonyi vásárrá alakulnak át. A karácsonyi pékségek és a forró puncs illata előkarácsonyi hangulatot kelt.
A hagyományos Wiener Adventzauber (bécsi adventi varázslat nevű karácsonyi vásár) alkalmából a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik. A körülbelül 150 stand karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és meleg italokat kínál. A környező fák pedig ünnepi díszben csillognak és fényárba borítják a környéket." www.wien.info
Iskolánk advent idején először szervezett kirándulást Bécsbe. Célunk a város nevezetességeinek megtekintése, valamint az adventi vásáron való részvétel volt. A kirándulás első napján ellátogattunk a Hauswirth család által 1949-ben megnyitott csokoládégyárba is, ahol a különböző csokoládék gazdag kínálatából kóstolhattunk kedvünkre, és vásárolhattunk.
Galéria


Karácsonyi ajándékok készültek az adventi délutánon

Az 5-6. évfolyamosok számára rendezett alkalom az adventi ünnepkörhöz tartozó református valamint magyar népszokásokat bemutató, tanári magyarázattal kísért diavetítéssel kezdődött, melyet Mikesiné Ertl Katalin hittantanár tartott. Az egyházi énekek éneklése és az adventi gyertyagyújtás a megjelentek, a szorgos kezek munkája az elkészített ajándékok várományosainak lelkét fogja az ünnep varázsával betölteni....KEOL cikk


Suli-buli

Testnevelés órákon felelevenítettük tánctudásunkat a 60-as évek táncaiból. Ismereteinket keringővel is bővítettük.
Először nehezen mentek a lépések, de mikor már harmadszorra próbálgattuk, egészen jól sikerült. Mikor a „vendégek” megérkeztek a sulibulira, mi, kórustagok fogadtuk őket. A buli Ki mit tud?-dal kezdődött. Közel 20 fellépő vett részt a bemutatón.
Csoportosan vagy egyénileg mutatták meg tudásukat táncban, énekben, versmondásban és történetmondásban. Egy gépíró fiú is fellépett, aki az ujjait táncoltatta a billentyűzeten.
Bővebben
Galéria