Lovagolni is tanulnak

A Hírös Lovarda kiváló felkészültségű szakemberei türelemmel, gondos odafigyeléssel vezették ebben a tanévben is a foglalkozásokat. A félévzáró alkalmon a gyakorlatban elsajátított ismereteiket mutatták be a gyereke felkészítőik vezetésével.


KEOL cikk


Ugrókötél

December 3-án, szombaton egész napos programon vett részt a Református Általános Iskola ugróköteles csoportja. Az eseményre meghívott vendégként Varga Máté Európa-bajnoki ezüstérmes kötélugró érkezett. Máté fergeteges produkcióját ámulva figyelték a gyerekek és szüleik. A nap folyamán több új elemet tanított a gyerekeknek. Természetesen az élményen kívül ennyi ugrálás után az izomláz sem maradt el.

Andrássyné Dolog Éva


Galéria

Házi úszóbajnokság

November 29-én, kedden rendezték meg a Kecskeméti Református Általános Iskolában az idén 12 éves, hagyományos házi úszóversenyt. A rangos eseményre idén Földházi Dávid felnőtt válogatott úszót, kecskeméti olimpikont hívták meg vendégnek, aki az iskola tanulója volt 8. osztályos koráig.

KEOL cikk


Kötélugró verseny

Iskolánkban 4 éve működik a kötélugró szakkör, megérett az idő az első verseny megrendezésére. 2016. április 18-án izgatottan érkezett minden gyermek a szakkörre, ahol bemutathatta, mit tanult az év során. Három korcsoportra bontva 35 gyermek vett részt a versenyen.
A verseny két részből állt:
-gyorsasági
(ki tud legtöbbet szökdelni 30 mp alatt)
-szabadon választott gyakorlatok bemutatása
A gyakorlatokat Vizhányó Emilia testnevelő, kötélugró bíró értékelte.
A gyerekeket Andrássyné Dolog Éva készítette fel.
Szülők és gyermekek is jó hangulatban, egymást biztatva töltötték az estét.Galéria


Idén is első lett a Református Iskolák Országos Úszóbajnokságán Kecskemét

Mezőtúron rendezték meg a Református Iskolák Országos Úszóbajnokságát 16 általános iskola részvételével. A versenyen a Kecskeméti Református Általános Iskola 37 tanulója indult, akik összesen 26 érmet nyertek - 10 aranyat, 9 ezüstöt, és 7 bronzot -, valamint a tavalyi évhez hasonlóan elhozták az első helyezettek járó iskola-kupát is.


KEOL cikk


Átadták a fődíjat a Református Általános Iskolának

Avramucz Attila, az Univer Product Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója adta át szerdán reggel az Univer24 úszásünnep legeredményesebb „nagy iskolájának" az első helyért járó 150.000 Ft értékű vásárlási utalványokat Varga László nyugalmazott református lelkész, püspökhelyettesnek, a Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány kuratóriumi elnökének.


KEOL cikk


2016-ban ismét Univer24 – Az úszás ünnepe

Csobbanj egy medencébe úszó és vízilabdázó legendákkal!

A rendezvény helyszíne: a Kecskeméti Fürdő versenyuszodája, 6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 5.

Időpontja: 2016. február 13. – február 14., szombat-vasárnap


Bővebben
Program


Városi Úszás Diákolimpia

A Kecskeméti Református Általános Iskola 2016. február 03. szerdán 80 fővel képviseltette magát a Városi Úszás Diákolimpián. Diákjaink 12 db aranyérmet, 15db ezüstérmet, 11db bronzérmet szereztek. Ezen kívül minden korosztályban megnyerték a váltókat is.

Érmes gyermekeink 2016. február 10-én a megyei fordulón is megméretik magukat.


Galéria


A KTE-Duna Aszfalt sztárjai a Református Általános Iskolában

Kecskemét - Közös csapatokban játszottak a KTE-Duna Aszfalt csapatának sztárjai a Kecskeméti Református Általános Iskola legjobb kosárlabdásaival szerdán délután az iskolában. Bemutatóval és közös játékkal örvendeztették meg ugyanis a gyerekeket az ezüstérmes kecskeméti férfi kosárlabda csapat játékosai....


KEOL cikk


Úszótábor

Kecskeméti Református Uszoda

1. tábor: 2015. június 22-26.
2. tábor: 2015. június 29 - július 03.

A táborban a gyerekek napi 2 órában (délelőtt és délután) szakképzett úszásoktató segítségével úszásórán vesznek részt. A fennmaradó időben a pedagógusok egyéb foglalkozásokat tartanak és felügyelnek a gyermekekre...


Jelentkezési lap letölthető itt.


Kecskeméten rendezték a Kéttusa Diákolimpia országos döntőjét

Közel 600 gyerek részvételével zajlott kedden a Kéttusa Diákolimpia országos döntője Kecskeméten. A résztvevőket Bogasov István önkormányzati képviselő, a sportmunkacsoport elnöke köszöntötte délelőtt a Kecskeméti Fürdőben...


KEOL cikk
Eredmények
Galéria


Országos Úszás Diákolimpia

A Kecskeméti Református Általános Iskola 7.a osztálya 2015. március 6-án és 8-án rendezték meg az Országos Úszás Diákolimpia döntőjét Győrben, ahol 6-án az alsó, 8-án a felső tagozatosok úsztak. A Kecskeméti Református Általános Iskola tanulói igen nagy számban képviseltették magukat a versenyen. Négy váltóban indultunk, és egyéni számokban is sikerült továbbjutnunk...


Bővebben
Galéria


Főtiszteletű Varga László nyugalmazott püspökhelyettes a Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány kuratóriumi elnöke ma vette át az iskolánknak, az Univer 24 úszóverseny első helyéért járó 150.000 Ft értékű vásárlási utalványt Avramucz Attilától, az Univer. Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatójától. Az utalványokat játék -és sportszerre költi majd az intézmény.


GalériaDiákjaink nyilatkoztak az Univer 24 úszóversenyről a Petőfi Népében.

Kattintson a képre!
Győzelem!

Iskolánk első helyezést ért el az Univer 24 - Az úszás ünnepe rendezvényen NAGY iskola kategóriában, amellyel 150.000 Ft támogatás jár.

Köszönjük a szülők, a diákok és a tanárok részvételét és munkáját.

KEOL cikk
Gratulálunk Ferenczy Zoltánnak, a Kecskeméti Református Általános Iskola tanárának, aki az Év Sportolója elismerést vehette át Média kategóriában a hétvégén.


KEOL cikkSítábor

Az általános iskolai idei sítábora Ausztriában volt. Úgy döntöttem, hogy én is elmegyek, mert szeretek síelni, gondoltam, kipróbálom az iskola keretein belül is. Kora reggel indultunk el buszunkkal a messzi Alpok lejtői felé. Délután 5 órakor értünk Obervellachba, a szálláshelyünkre, egy nagyon...


Bővebben
GalériaKarácsony kupa a református iskolában

Kecskemét – Sportnapot tartottak a tanév utolsó napján a Kecskeméti Református Általános Iskolában. A „Karácsony kupa” elnevezésű versenyen évfolyamonként mérkőztek meg egymással a felső tagozatos osztályok.

KEOL cikk


Házi úszóbajnokságot rendeztek iskolánkban

Ebben a tanévben körülbelül 260 nevezés érkezett, amiből 160 alsós induló volt. A verseny kétnapos: az első nap az alsósok 1-4. osztályig, a második nap pedig a felsősök indultak. Minden évfolyamon külön értékelték a gyerekeket, felső tagozaton az igazolt és a nem igazolt versenyzőket is megkülönböztették. Az első három helyezett érem és....KEOL cikk
Hirhatár cikk


20 év - 20 kilométeres gyalogtúra

Kötélugró tábor

2014. június 16-20.
45 gyermek, 3 pedagógus és 2 önkéntes részvételével az iskolában került megrendezésre az első kötélugró tábor. Délelőtt és délután is három csoportban dolgoztunk. Óránként lehetett váltani a helyszíneket.
Az egyik csoportban Mónika nénivel kézműveskedtek a gyerekek, a másikban Iza nénivel képességfejlesztő játékokat játszottak, a harmadikban ugróköteleztek velem. Lelkes, szorgalmas kis csapat jött össze. Délutánra, mire a szülők megérkeztek, mindenki kellemesen elfáradt. A hét folyamán ellátogattunk a Leskowsky hangszergyűjteménybe, a Tudósház „Varázs-szobájába”. Szülői felajánlásként kaptunk ásványvizet egész hétre, amit hálásan köszönünk.
Köszönöm segítő kolléganőim (Lakatos Mónika, Tóthné Végh Izabella) munkáját, és az önkéntes diákok (Bozsik Bernadett, Berta Lívia) segítségét az ebédnél.
Jó érzés volt hallani a szülők köszönetét és elismerő szavait.

Kecskemét, 2014. 08. 26.
Andrássyné Dolog Éva

Galéria


Egy nap a jégen

Ez a nap Áhítattal kezdődött, majd a buszhoz siettünk. Ki-ki a maga társaságában beszélgetett, viccelődött, de a legjobb az volt az egészben, hogy mindenki együtt volt. Rövid buszozás után az egész osztály izgatottan várta, hogy végre korizhasson...


Bővebben


Téli örömök

A gyerekek decemberben, advent idején már nagyon várják a szentestét. Ám sokan örülnek annak is, ha havas a táj, s lehet szánkózni, korcsolyázni.
Idén nem kellett megvárniuk a refiseknek, hogy beálljanak a mínuszok. A város központjában létrehozott műjégpályán próbálták ki tudásukat, bátorságukat. Aki már többször korcsolyázott, bátran lépett a jégre, és vidáman rótta a köröket. Voltak, akik most próbálták ki először ezt a téli sportot. Ők kitartóan kapaszkodtak a korlátba, majd egyre biztosabb lépéseket tettek a korcsolyával. Pedagógusként természetesen aggodalommal figyeltem az osztályt. Jó volt azonban azt is látni, hogy a gyerekek segítenek egymásnak, bátorítják a bizonytalanokat.

Köszönjük a lehetőséget!
Sipos Ildikó
Galéria


Úszni öröm

2012. december 12-én és 13-án nyolcadik alkalommal rendeztük meg a házi úszóversenyt. Az érdeklődés idén is hatalmas volt, főleg az alsósok körében, ahol 167 nevezés érkezett...

 

Részletek megtekintése
Galéria